RAŽAS SVĒTKI
 

RAŽAS SVĒTKI 

Traģikomēdija - ceļš uz mājām

Lugas darbība notiek Īrijā 1936. gadā. Šis stāsts ir par īru ģimeni, tās sabrukumu. Jauns vīrietis atgriežas savu senču vecajā, aiznaglotajā lauku mājā un, saskaroties ar dažādiem ar savu ģimeni saistītiem priekšmetiem, atsauc atmiņā savus tuviniekus, atskatās uz savu pieaugšanu, kā arī mēģina izprast radu savstarpējo konfliktu cēloņus, kas noveda līdz ģimenes sabrukumam.

Frīls, kā dramaturgs, iedvesmojās un smēlās idejas no Čehova tekstiem. Šajā lugā ir izmantots viens no galvenajiem rakstnieka pielietotajiem literatūras paņēmieniem - "noslepkavotie svētki" – jautras dzīres, kas noslēdzas ar nopietnu un skumju notikumu.

Izrādes notikumi norisinās vasarā ražas novākšanas laikā. Arī nu jau gandrīz simts gadu vēlāk šis process ir joprojām zināms un izprotams Latvijas ciemu un mazpilsētu iedzīvotājiem. Mēs vēlējāmies saistīt šo stāstu tieši ar teātri “Joriks” un to, kā teātris ir attīstījies un mainījis savu atrašanās vietu savas pastāvēšanas laikā. Vecā māja, kurā atradās teātris, tika nopostīta, taču pēc tam parādījās jauna. Šis ir ļoti personisks stāsts katram izrādes dalībniekam un visam “Joriks” teātrim. Izrādē būs saskatāmas tiešas paralēles ar notikumiem no mūsu teātra dzīves, un tiks izmantots arī neliels teātra makets.

Dejas šajā izrādē tiek atainotas kā notikums, uz kuru galvenās varones ļoti vēlas doties, jo dejas ir vieta, kur satiekas vīrietis un sieviete. Tā ir kaisle. Tā ir mīlestība. Mūsu izrāde būs par mīlestību un satikšanos ar savu vēsturi un atmiņām.


KOMANDA

Radošā komanda

Režisors: Antons Kiseļus

Scenogrāfe: D.Vipulis

Performanti: Edvīns Klimanovs, Genādijs Voronovs, Larisa Beilo,Jekaterina Garfunkele, Tatjana Suhiņina-Pecka, Kristīne Klimanova, Ēriks Lazdiņš, Larisa Ščukina

Izrādes ilgums 1st. 50min.     Sezona 2022. / 2023.       Pirmizrāde  9. septembrī, 2022.